ZOMERSE SUSHI SALADE RECEPT

Sushi salade recept | Healthy Wanderlust

MSommige van jullie weten het misschien wel; ik ben een enorme sushi fan. Niet heel gek misschien dus dat Japan ook één van mijn lievelingslanden is. Deze zomerse sushi salade was dus ook relatief snel favoriet. Ontzettend makkelijk om te maken en ook een erg leuke salade recept voor wanneer je visite hebt. Ziet er mooi uit toch deze sushi salade? Ik vertel je graag hoe jij deze zomerse salade ook zelf kan maken. Lees snel verder.


SUSHI SALADE RECEPT VOOR ZOMERSE DAGEN

Deze sushi salade past perfect bij deze tijd van het jaar vanwege de lichte ingrediënten en de zomerse kleurtjes. Geniet van deze salade op je balkon of neem wat left-over mee naar het park. Heerlijk om ook de dag na bereiding nog van te genieten. Op Healthy Wanderlust vind je meerdere sushi gerelateerde recepten. Zo kan je sinds kort ook genieten van deze quinoa rolls of misschien vind je de vegetarische kip rolls lekkerder? Genoeg keuze!

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen)

  • 125 gram sushi rijst
  • 2 tl rijstazijn
  • 2 nori vellen
  • 1 avocado
  • Edamame bonen
  • 2 handjes waterkers
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 150 gram gerookte zalm of gemarineerde tofu blokjes
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 tl wasabi (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de sushi rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Bak indien nodig de gemarineerde tofu blokjes tot ze lekker knapperig zijn.
  3. Mix de sojasaus met de wasabi.
  4. Snij de avocado in stukjes en was indien nodig de waterkers (laat goed uitlekken).
  5. Verdeel de waterkers over een ruime schaal en verdeel hier wat sushi rijst overheen.
  6. Verdeel vervolgens de stukjes avocado, bonen en sesamzaadjes er overheen.
  7. Plaats de stukjes zalm over de sushi salade heen.
  8. Knip de nori vellen in dunne reepjes en strooi dit er overheen.
  9. Dien de sojasaus apart op; dit is een heerlijke dressing.
  10. All there’s left to say: ENJOY!