ZO VERWIJDER JE NEGATIVITEIT UIT JE LEVEN

http://www.wholeheartedwoman.org/blog/7-steps-to-removing-negative-energy-from-your-life

Positief in het leven staan brengt veel voordelen met zich mee. Je ziet minder beren op de weg, voelt je beter, gelooft meer in jezelf en het geeft je kracht. Niet iedereen is van zichzelf een glas-half-vol persoon en daarom vind je vandaag deze tips online waarmee je makkelijker positief in het leven kan staan.

WAAROM JE NEGATIVITEIT UIT JE LEVEN MOET BANNEN?

Het zorgt ervoor dat er minder ruimte is voor goede dingen in je leven. Zo simpel is het. Iemand zei laatst tegen mij: ken je die zin “misery loves company? Het betekend dat zodra er iemand in je omgeving begint met klagen dan je automatisch de neiging hebt om mee te doen. Terwijl het in de eerste instantie helemaal niet iets was waar je op dat moment over nadacht. Achterlijk toch eigenlijk? Het gevolg is dat je na 10 minuten kletsen (uh.. klagen) met deze persoon een stuk minder goed in je vel zit.

Teveel negetaviteit in je leven zorgt ervoor dat de focus hier mee op ligt.

5 MANIEREN OM MEER RUIMTE MAKEN VOOR POSITIEVE ENERGIE:

  1. STOP MET KLAGEN

 

Dit zou zomaar eens lastiger kunnen zijn dan je nu denkt. Klagen is vaak namelijk een automatisme geworden en ook een makkelijk gespreksonderwerp. Daag jezelf eens uit om een dag lang nergens over te klagen. Waar liep je tegenaan? Probeer dit vervolgens elke dag toe te passen. Nu bedoel ik niet dat je cold-turkey nooit meer iets negatiefs mag zeggen, maar probeer deze momenten wel te filteren en kies je woorden wat bewuster uit.

  1. WEES MINDER STRENG VOOR JEZELF
  1. WEES DANKBAAR VOOR HET GOEDE IN JE LEVEN

Sta je wel genoeg stil bij alles wat goed en fijn in je leven is? We zijn over het algemeen meer geneigd om te kijken naar alles wat nog niet goed gaat in ons leven en wat we allemaal nog meer willen. Zonde, want vaak hebben we genoeg reden om juist heel erg tevreden te zijn met ons leven. Een hele makkelijke dankbaarheid oefening? Schrijf elke avond voor jezelf op wat alle positieve punten van de dag waren. Zo groot en zo klein als deze momenten ook zijn.