TIPS VOOR WANNEER JE BEGINT MET HARDLOPEN

Wil jij beginnen met hardlopen, maar weet je niet precies hoe? Wij hopen je vandaag te inspireren met tips voor wanneer je begint met hardlopen. Een paar dagen terug benoemde we een aantal sporten die je goed vanuit huis van uitvoeren, maar misschien sport jij liever buiten nu het weer lekkerder weer is! Lees snel verder en hopelijk zien we jou volgende keer lekker in actie. Go for it babe!

Read More
5 x ZO SPORT JE VANUIT HUIS

Wil je afvallen of meer in beweging komen, maar heb je geen zin of tijd om een paar keer per week in de sportschool te staan? We got you! De sportschool is voor veel mensen niet hun favoriete plek en daarom proberen wij jou vandaag te inspireren met 5 sporten die je makkelijk thuis of vanuit huis kan uitvoeren.

Read More
PERFECTIONISME LOSLATEN - WAAROM EN HOE DOE JE DIT?

Perfectionisme loslaten. Waarom zou je dit doen en hoe doe je dit? Hoe vaak gaan de gedachtes: "het moet perfect zijn", "ik moet perfect zijn" of "wat ik nu doe moet perfect zijn" door je gedachte? Misschien onbewust of bewust. Dagelijks? Gevalletje perfectionisme. We zijn vaak bezig met het "perfecte plaatje" in ons hoofd. Dit kan op het gebied van uiterlijk, onze manier van doen en laten, relaties met andere, een baan of bijvoorbeeld over het huis waar je in woont gaan. Vaak hebben we zelf heel duidelijk in ons hoofd waar we over het algemeen aan moeten voldoen. Wist je dat alles te perfect willen juist ook het tegenovergestelde effect kan hebben?

Read More
POSITIEF OMGAAN MET EEN OFF-DAY

Je hebt soms van die dagen. Een off-day. Die dagen waarop alles verkeerd lijkt te gaan, je er zelf niet uitziet (voor je gevoel) en waarop alles wat je probeert lijkt te mislukken. Vele zullen deze dag omschrijven als een ‘rotdag’. Netjes geformuleerd dus. Soms lijkt het zelfs alsof deze dagen alleen maar erger worden en automatisch voelen we de behoefte om hier tegenin te gaan of om ons hier enorm over op te winden, want deze dagen lijken ook altijd op het verkeerde moment te komen. Herkenbaar? Tegenwoordig ga ik heel anders om met deze rotdag om zo te voorkomen dat mijn dag steeds negatiever aanvoelt.

Read More
7 OCHTEND ROUTINES VOOR EEN GEZONDE LEVENSSTIJL

Het zit hem vaak in de kleine dingetjes he? Zo ook als het gaat om het ontwikkelen en behouden van een goede ochtend routine die perfect past bij een gezonde levensstijl. De manier waarop jij aan je dag begint kan heel erg bepalend zijn voor hoe je de rest van de dag zal ervaren. Best belangrijk dus om goed na te denken over jouw ochtend routine! Wat zijn jouw gezonde ochtend routines en waarom hecht je hier zoveel waarde aan? Vandaag neem ik je mee in 7 ochtend routines die jouw levensstijl compleet kunnen veranderen. 

Read More
MINI SERIE #4 | GELOOF IN DE KRACHT VAN JE DROMEN

Geloof jij in de kracht van je dromen? In het laatste deel van de #miniserie op Healthy Wanderlust gaan we hier was meer op in. Waarom? Zodat alles wat je in deel #1, #2 en deel #3 over jezelf geleerd hebt net dat extra setje kan krijgen om deze inzichten en doelen ook daadwerkelijk te volgen en/of in gang te zetten. Zolang jij geloofd in de kracht van je dromen zal dit de drijfveer vormen in het volgen en behalen hiervan. Klinkt dit logisch?

Read More
5 x BETER VOOR JEZELF TE ZORGEN (SELF-CARE TIPS!)

Self-care is ZO belangrijk om beter voor jezelf te zorgen, maar het is echt niet altijd even makkelijk om hier een prioriteit van te maken of om meer tijd voor in te plannen. Wij, vrouwen, zijn een ster in het creëren van eindeloze to-do-lists en to-want-lists, herkenbaar? Vaak hebben we ook (toren)hoge verwachtingen van onszelf en daarnaast proberen we eigenlijk ook nog alles en iedereen om ons heen genoeg aandacht te geven en tevreden te houden. Blijft er dan eigenlijk nog wel tijd over voor onszelf? Tijd om te ontspannen en om op te lated? 

Read More
MINI SERIE #3 | ZO MAAK JE EEN VISION BOARD | MAAK JE DROMEN, WENSEN EN DOELEN VISUEEL

Welkom bij de vierde week van de uitdaging om erachter te komen "Wat je graag wil" en van de mini-serie. Loop jij met de gedachte rond om een Vision Board te maken? DOEN! Lees je nu de titel van dit artikel en denk je bij jezelf: "Vision Board?". Ik leg het je graag allemaal uit. Hoe maak je een vision board en vooral ook waarom zou je een vision board moeten maken in mijn ogen? Een vision board zorgt ervoor dat jouw dromen, wensen en doelen visueel worden! Je ziet het voor je en hierdoor worden jouw gedachtes al een stuk echter en tastbaarder. Zal ik je alles uitleggen over het maken van een Vision Board en JOU ook uitdagen? 

Read More
3 TIPS VOOR EEN GEZONDE PAASBRUNCH

Organiseer jij dit jaar een gezonde Paasbrunch? Dan hoop ik jou met deze 3 tips te kunnen inspireren. Heb je trouwens mijn artikel op de website van Foodies Magazine gelezen waarin ik je meer vertel over mijn Paastradities en hoe mijn gezonde Paasbrunch er dit jaar uit zal zien? Ik vind het ontzettend belangrijk dat mijn gasten kunnen genieten van de gezonde paasbrunch, maar dat het voor mijzelf ook niet teveel werk (en stress) kost om dit voor te bereiden. Herkenbaar? 

Read More
MINI-SERIE #1 | ZO KOM JE ERACHTER WAT JE ECHT WIL | IK DAAG JOU UIT!

Lieve jij, vandaag staat in het teken van jou. Alleen van jou. In het teken van erachter komen wat jij nou echt wil in het leven. Wat zijn jouw passies, doelen, wensen of dromen? In deze mini-serie neem ik je elke week mee om erachter te komen waar jij gelukkig van wordt en hoe je jouw leven zo kan indelen dat je dit geluk elke dag weer ervaart, want is dit niet wat wij het allerliefste willen? Een leven creëren waar we echt gelukkig van worden, elke dag weer. 

Read More
TIPS VOOR MEER BALANS IN JE LEVEN

Meer in balans komen. Vaak is dit iets waar veel van ons naar streven of waar we juist behoefte aan hebben. We zijn druk en er MOET zoveel gedaan worden. De behoefte om meer balans in je leven te krijgen is daarom groot. Meer balans tussen werk en privé of juist meer balans in je gedachtes en emoties. Onze gedachtes draaien vaak overuren en daarom is het juist zo fijn als je meer balans kan creëren tussen drukte en rust. Vandaag probeer ik jou met deze tips te helpen om dit balans voor jezelf te creëren. 

Read More
5 REDENEN WAAROM THEE GEZOND IS | SIMPLICI-TEA

Thee is gezond, je leest het regelmatig op internet en in krant, maar wat maakt thee zo gezond? Kan het dagelijks drinken van thee verschil maken voor jouw gezondheid? Door gedurende de dag thee te drinken zorg je ervoor dat je jouw lichaam voldoende gehydrateerd. Simmplici -Tea biedt een aantal verschillende thee blends aan die allemaal zorgvuldig zijn gecreëerd om jouw gezondheid en mindset te verbeteren. Laten we het hebben over de gezonde effecten van het drinken van thee.

Read More
3 X HANDIGE MEDITATIE APPS

Hoe moet je mediteren? Deze meditatie apps zijn er om jou hier bij te begeleiden. De afgelopen maanden ben ik zelf begonnen met korte meditatie sessies en ik heb wat onderzoek gedaan onder de vele meditatie apps die er in omloop zijn. Vandaag zet ik de handigste en fijnste meditatie apps voor je op een rijtje. Mediteren kan jou helpen om meer rust te creeeren in jouw lichaam en geest. Hierdoor kan je stress verminderen en bewuster bezig zijn met jou emoties en behoeftes. Wist je dat 10 minuten mediteren per dag al veel verschil maken maken?

Read More
ZO EET JE JEZELF GEZOND EN GELUKKIG

Tijdens de lange donkere dagen van de winter kun je je wat vaker down voelen, wat minder levensenergie hebben en minder geluk ervaren.Als de zon straks weer wat meer gaat schijnen zal dit in de meeste gevallen gewoon overgaan maar het liefst wil je je natuurlijk ook in de winter gelukkig voelen. De mate waarin je gelukkig bent kun je grotendeels zelf beïnvloeden. Je voeding speelt daar een grote rol in. Kun jij wel wat extra geluk gebruiken? In dit artikel lees je hoe je dat doet!

Read More
ZO ZORG JE GOED VOOR JEZELF NA HET SPORTEN

Hoe zorg je goed voor je lichaam en mindset na het sporten? Wanneer je (veel) sport is het belangrijk om jouw eetpatroon en levensstijl hierop aan te passen. In dit artikel deel ik 5 tips zodat jij vanaf nu (nog) beter voor jezelf kan zorgen. Ben jij (vaak) in de sportschool te vinden voor een sessie fitness of krachttraining? Neem deze tips dan mee in je gezonde levensstijl en doe er vooral je voordeel mee. Heb jij nog goede sporttips?

Read More
5 TIPS OM DE WARMTE IN HUIS TE HALEN

Meer tips om de winter goed door te komen! Die zijn altijd welkom toch? Al eerder schreven we over tips tegen de winterdip en vandaag heb ik 5 tips voor je om de warmte naar binnen te halen. Gezond in de winter door de juiste keuzes te maken en goed voor jezelf te zorgen. Van gezonde winterse maaltijden tot het winter-proof maken van je balkon zodat je toch een frisse neus kan halen. Hoe overleef jij de winter meestal? Laat vooral jouw gouden tips achter! Haal de warmte in huis zonder dat je hoeft te overwinteren in een warm land dit seizoen. Lees snel verder. 

Read More
TIPS OM WEER IN HET GEZONDE RITME TE KOMEN

Veel mensen beginnen een nieuw jaar met gezonde voornemens, way to go! Echter is het makkelijker om een gezond voornemen te bedenken dan om dit daadwerkelijk in acties om te zetten. Healthy Wanderlust to the rescue, want hoe kom je weer in het gezonde ritme? Ik help je graag om een gezond eetpatroon en een gezonde levensstijl te ontwikkelen en om dit te behouden. Gelukkig kan je hier al veel gezonde recepten vinden dus gezond eten zou geen probleem moeten zijn, maar je kan natuurlijk ook meedoen met de AH Kickstart challenge. Dus stop met snoepen, eet gezond en daag jezelf uit! 

Read More
OVERSTAPPEN OP HORMOONVRIJE ANTICONCEPTIE?

Vorige week konden jullie al lezen waarom Pleunie wilde stoppen met het gebruiken van de pil en dus het slikken van anticonceptie. Herkende jij enkele bijwerkingen van de pil die zij benoemde? Gelukkig zijn er inmiddels ook hormoonvrije alternatieve op de meest gebruikelijke anticonceptie vormen. Heb jij wel eens gehoord van de Daysy of de Ladycomp? Benieuwd wat Pleunie haar ervaringen zijn met deze hormoonvrije anticonceptie? Lees snel verder. 

Read More