ZO EET JE JEZELF GEZOND EN GELUKKIG

Tijdens de lange donkere dagen van de winter kun je je wat vaker down voelen, wat minder levensenergie hebben en minder geluk ervaren.Als de zon straks weer wat meer gaat schijnen zal dit in de meeste gevallen gewoon overgaan maar het liefst wil je je natuurlijk ook in de winter gelukkig voelen. De mate waarin je gelukkig bent kun je grotendeels zelf beïnvloeden. Je voeding speelt daar een grote rol in. Kun jij wel wat extra geluk gebruiken? In dit artikel lees je hoe je dat doet!

Read More
ZO ZORG JE GOED VOOR JEZELF NA HET SPORTEN

Hoe zorg je goed voor je lichaam en mindset na het sporten? Wanneer je (veel) sport is het belangrijk om jouw eetpatroon en levensstijl hierop aan te passen. In dit artikel deel ik 5 tips zodat jij vanaf nu (nog) beter voor jezelf kan zorgen. Ben jij (vaak) in de sportschool te vinden voor een sessie fitness of krachttraining? Neem deze tips dan mee in je gezonde levensstijl en doe er vooral je voordeel mee. Heb jij nog goede sporttips?

Read More
5 TIPS OM DE WARMTE IN HUIS TE HALEN

Meer tips om de winter goed door te komen! Die zijn altijd welkom toch? Al eerder schreven we over tips tegen de winterdip en vandaag heb ik 5 tips voor je om de warmte naar binnen te halen. Gezond in de winter door de juiste keuzes te maken en goed voor jezelf te zorgen. Van gezonde winterse maaltijden tot het winter-proof maken van je balkon zodat je toch een frisse neus kan halen. Hoe overleef jij de winter meestal? Laat vooral jouw gouden tips achter! Haal de warmte in huis zonder dat je hoeft te overwinteren in een warm land dit seizoen. Lees snel verder. 

Read More
TIPS OM WEER IN HET GEZONDE RITME TE KOMEN

Veel mensen beginnen een nieuw jaar met gezonde voornemens, way to go! Echter is het makkelijker om een gezond voornemen te bedenken dan om dit daadwerkelijk in acties om te zetten. Healthy Wanderlust to the rescue, want hoe kom je weer in het gezonde ritme? Ik help je graag om een gezond eetpatroon en een gezonde levensstijl te ontwikkelen en om dit te behouden. Gelukkig kan je hier al veel gezonde recepten vinden dus gezond eten zou geen probleem moeten zijn, maar je kan natuurlijk ook meedoen met de AH Kickstart challenge. Dus stop met snoepen, eet gezond en daag jezelf uit! 

Read More
OVERSTAPPEN OP HORMOONVRIJE ANTICONCEPTIE?

Vorige week konden jullie al lezen waarom Pleunie wilde stoppen met het gebruiken van de pil en dus het slikken van anticonceptie. Herkende jij enkele bijwerkingen van de pil die zij benoemde? Gelukkig zijn er inmiddels ook hormoonvrije alternatieve op de meest gebruikelijke anticonceptie vormen. Heb jij wel eens gehoord van de Daysy of de Ladycomp? Benieuwd wat Pleunie haar ervaringen zijn met deze hormoonvrije anticonceptie? Lees snel verder. 

Read More
ERVARING MET STOPPEN MET DE ANTICONEPTIEPIL

Misschien herken jij dit wel. Al jaren maak je gebruik van de anticonceptie pil, want dit is zoals het hoort toch? De meeste vrouwen maken gebruik van anticonceptie middelen zoals de meest bekende vormen de anticonceptiepil of het spiraaltje. Nog niet zo lang geleden begon je de negatieve bijwerkingen van 'de pil' of van 'het spiraaltje' onder ogen te zien, maar je wil nog (lang) geen kinderen dus dan moet het maar toch? Gelukkig zijn er inmiddels ook hormoonvrije alternatieve op de meest gebruikelijke anticonceptie vormen. Daarnaast kan het stoppen met anticonceptie ook een hele poisitieve invloed op je lichaam en mindset hebben. Pleunie deelt haar ervaringen met jullie. Lees je mee?

Read More
ZO GA JE OM MET DE WINTERDIP

Tips tegen de winterdip? Tijdens de koudere en vooral donkere wintermaanden krijgen veel mensen last van de winterdip / winterdepressie. Door het gebrek aan licht voelen we ons minder gelukkig, ervaren depressieve gevoelens en meer vermoeidheid. Zonde! Ik ging opzoek naar trucjes om deze winterdip te lijf te gaan! Lichttherapie? Self-care? Voeding om je gelukkiger te voelen? Samen komen we er wel!

Read More
DE GEZONDE / GENEESKRACHTIGE WERKING VAN KRUIDEN

Ben jij je bewust van de gezonde en geneeskrachtige werking van (thee)kruiden? Verse en gedroogde kruiden kunnen ontzettend veel goede stofjes met zich meedragen die allemaal een gezonde invloed kunnen hebben op jouw gezondheid en immuunsysteem. De geneeskrachtige werking van keukenkruiden helpt de gezondheid te onderhouden. Welke kruiden goed voor je lichaam zijn en waar ik deze kruiden het liefste in verwerk? Hoe maak je jouw thee en gerechten gezonder? Ik neem je mee in mijn kruidenkastje!

Read More
ZO DENK JE POSITIEVER | SIMPELE TRUCJES OM POSITIEF TE DENKEN

Hoe kan het toch dat sommige mensen altijd blij en positief zijn? Die gedachte herken ik. Je gelukkig voelen licht grotendeels bij jezelf. Een positieve mindset en positieve gedachtes dragen bij aan dit geluksgevoel. Het goede nieuws is: jij hebt hier zelf heel veel invloed op. Positiever in het leven zijn kan je jezelf aanleren. Lees de volgende simpele trucjes om vanaf vandaag positiever door het leven te gaan, positief te denken en negatieve gedachtes en emoties om te buigen. 

Read More