WAAROM JE ‘TIJD VOOR JEZELF’ BEST IN JE AGENDA MAG ZETTEN | ZELFLIEFDE

Waarom je "tijd voor jezelf" best in je agenda mag zetten | Zelfliefde

Gaat dezelfde gedachte steeds weer door jouw hoofd heen? “Ik kom echt tijd voor mezelf tekort”. Plan het in. Tijd voor jezelf mag je wel degelijk als (belangrijk!) agendapunt in jouw agenda zetten, Sterker nog, dit moedigen we ontzettend aan. Waarom? Tegenwoordig leven we erg planmatig. We moeten wel, want het is druk en hoe houd je alle balletjes hoog? Door goed te plannen. We zijn zelfs zo goed geworden in plannen dat veel van ons elke dag weer volgens een strak ingepland schema leven. Maar, waar is de tijd voor jezelf gebleven? Agendapuntje, dus.


PLAN TIJD VOOR JEZELF IN

Het klinkt zo simpel, maar dit is het echt niet altijd. Geloof ons als we zeggen dat jij niet de enige bent die tijd voor zichzelf tekort komt. Niet gek ook, want waarschijnlijk zijn er verschillende mensen / factoren in jouw leven die elke dag weer tijd van jou vragen. Afspraken en werk, je partner of juist een druk vrijgezellen bestaan, vrienden (lees: de eindeloze toestroom aan What’sappjes), het huishouden, kinderen (dubbel zoveel tijd kwijt) en alle overige to-do’s die geheid nog op jouw bomvolle to-do lijst staan te shinen.

VANAF NU STA JIJ IN DE AGENDA

Time for a change. Tijd voor jezelf vrijmaken is een vorm van zelfliefde. Investeren in jezelf en hier bewust voor kiezen. De intentie om dit te doen is er vaak wel, maar om deze tijd ook daadwerkelijk te “vinden” is in de praktijk vaak niet zo makkelijk. Vanaf nu doen we het anders. Deze zelfliefde momenten gaan we inplannen. Pak je agenda erbij en plan momenten voor jezelf in. Waar heb jij al tijden zin in om te doen? Plan het in. Wil je al een hele tijd even lekker naar de kapper? Plan het in. Heb je juist zin om he-le-maal niks te doen. Plan het in. Het voelt in het begin misschien onwennig om dit als agenda punt in te plannen, maar hier wen je vanzelf aan. Zeg nou zelf: je bent zelf toch net zo belangrijk als alle andere taken en afspraken in je bomvolle agenda?

Waarom je "tijd voor jezelf" best in je agenda mag zetten | Zelfliefde

TIP VOOR GENOEG TIJD VOOR JEZELF

Ben jij iemand die een halve paniek aanval krijgt bij het openslaan van de agenda? Die de komende twee maanden vol gepland is met verjaardagen, bruiloften, uitjes, koffie dates of sport wedstrijden? Dan is het de gouden TIP om meerdere zelfliefde momenten (lees: tijd voor jezelf) ver vooruit in te plannen. Dit zorgt ervoor dat je altijd genoeg tijd hebt voor jezelf. Op deze manier voorkom je ook dat je opeens overvallen wordt door de drukte en geen tijd voor jezelf meer kan “vinden”. You got this covered! Probeer het eens. We weten zeker dat deze methode je meer rust, geluk en balans zal brengen.


GEEF JE OP VOOR DE “IN 7 DAGEN MEER ZELFLIEFDE” INSTAGRAM CURSUS

Wil jij investeren in jezelf en een prioriteit maken van jouw eigen geluk en gezondheid? Ben je ontevreden (met jezelf), voel je je niet gelukkig, voel je je overwhelmed of wil jij op een laagdrempelige manier ontdekken hoe je ZELF veel meer zelfliefde als sleutel tot een gelukkiger en gezonder leven kan creëren? Geef je dan op voor de “IN 7 DAGEN MEER ZELFLIEFDE” Instagram Cursus. Mocht je nog twijfelen, neem hier vooral even een kijkje, want ik vertel je met alle liefde wat je precies van deze Instagram Cursus kan verwachten.

“ It’s always a good idea to invest in yourself “


Maak jij genoeg tijd voor jezelf vrij?

4 thoughts on “WAAROM JE ‘TIJD VOOR JEZELF’ BEST IN JE AGENDA MAG ZETTEN | ZELFLIEFDE

 1. Eline says:

  Dinsdagavond had ik echt een avondje voor mezelf gepland. Normaal gesproken zou ik meteen ja hebben gezegd op vrienden die me uitnodigde, maar nu had ik echt zo iets van nee. Dit is voor mezelf, want dan kan ik de rest van de week weer vooruit. Dat was echt een goede keuze 🙂

  • Merel Teunis says:

   Hi lieve Eline, wat leuk om jouw reactie te lezen!! En wat goed zeg en inderdaad dit is precies de mindset die ik ook vaak heb 🙂 Opladen en lekker tijd voor jezelf nemen zodat je hier de rest van de week profijt van hebt. Wat fijn zeg dat je deze keuze bewust voor jezelf maakt!! Doe je dit vaker? Veel liefs!

  • Merel Teunis says:

   Hi lieve Evelien! Wat goed om te lezen dat jij hier ook lekker bewust tijd voor maakt. Zoveel fijner om dat balans te hebben, toch? 🙂 Geniet van deze zondag! Liefs, Merel

Comments are closed.